Vacature lid hoofdbestuur Juridische zaken

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Algemeen lid hoofdbestuur, portefeuille juridische zaken / verzekeringen (m/v)

De NGV is een landelijke vrijwilligersorganisatie die leden leert hun familiegeschiedenis te onderzoeken onder het motto: in elk huis een stamboom. Zie ontdekjouwverhaal.nl.

Wij, het hoofdbestuur, zoeken een algemeen bestuurslid dat de portefeuille juridische zaken wil bekleden. Als bestuurslid draai je actief mee in het hoofdbestuur. Er is ongeveer 1x per maand een bestuursvergadering en er zijn jaarlijks 2 algemene ledenvergaderingen.

Als portefeuillehouder juridische zaken ben je het “juridisch geweten” van de vereniging. Je geeft gevraagd en ongevraagd juridisch advies over verschillende onderwerpen. Een zeer interessante positie waarin je met alle facetten van de vereniging in aanraking komt. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn het privacyrecht (vanwege onze genealogische database en ledenbestand) en auteursrecht (vanwege onze publicaties).

Klik hier voor het functieprofiel.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. De functie is dus onbetaald, maar we bieden wel een onkosten- en reiskostenvergoeding.

De verwachte tijdsinvestering is gemiddeld een halve tot een hele dag per week, met pieken bij speciale projecten en in de aanloop naar bijeenkomsten van de Algemene Vergadering.

Ben jij jurist of advocaat en enthousiast, maar twijfel of je geschikt voor de functie bent? Of wil je meer weten? Bel dan gerust even met Jos Taalman, voorzitter, op 06-53429706 (bereikbaar tot 22:00 uur) of stuur hem een e-mail naar voorzitter@ngv.nl.

Stuur jouw motivatie met een kort cv naar info@ngv.nl o.v.v. vacature bestuurslid juridische zaken.

Vorige Vacature Coördinator Social Media
Inhoudsopgave