Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« All Evenementen

Utrecht – Lezing over DNA

oktober 13 @ 20:00 - 22:00

Hierbij nodigen wij u uit voor de afdelingsbijeenkomst van woensdag 13 oktober 2021, aanvang 20.00 uur. Zoals vermeld in de Stichtse Heraut was het was de bedoeling om deze bijeenkomst weer in de Tuindorpkerk te houden. De zaal bleek echter niet meer beschikbaar op deze datum. Daarom komen we nog een keer bij elkaar in het Zalencentrum Utrecht Zuid (adres zie hieronder).

Op deze avond zal Gerrit Woertman een lezing houden over DNA en genealogie.

U kent ongetwijfeld het tv-programma DNA Onbekend, waarin mensen op zoek gaan naar onbekende vaders, broers en zussen. Met DNA kunt u op zoek gaan naar onbekende familie, dichtbij maar ook ver terug en ver weg. Immers altijd knaagt op enig moment de vraag: waar kom ik vandaan? Genealogen zoeken dan in archieven of op internet. Maar wat als het archiefmateriaal er niet meer is of geen duidelijkheid geeft, of als de vraag is zijn die 2 families nu wel/niet verwant? Een DNA-test is niet moeilijk; borstelen, buisjes opsturen, en een aantal weken later komt de uitslag. In deze lezing krijgt u een overzicht van de mogelijkheden, en wat (opmerkelijke) resultaten. Zie ook www.dnagezocht.com

Uiteraard houden wij ons aan de op dit moment geldende coronamaatregelen van de overheid. Er is geen maximum aantal bezoekers voor bijeenkomsten. Daarom is aanmelden niet nodig. Wel is een coronatoegangsbewijs nodig met een QR-code in de corona check app of een uitgeprinte versie hiervan.

De lezing zal tevens via livestream worden aangeboden. Dit gaat op dezelfde manier als de videobijeenkomsten van het afgelopen voorjaar. Wilt u online deelnemen dan kunt u zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen aan Marijke Lambermont (secretaris-utr@ngv.nl). U ontvangt dan enkele dagen voor de lezing een mail met de link en het wachtwoord voor deze avond.

Locatie: Zalencentrum Utrecht Zuid, Amaliadwarsstraat 2d 3522 AR Utrecht.

Het zalencentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: er is een frequente tram-, bus en treinverbinding naar station Vaartsche Rijn, van daar is het 7 minuten lopen. Komt u met de auto: het parkeren bij het zalencentrum is gratis (eigen parkeerterrein).

De zaal is open vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20:00 uur en het einde van de avond is om 22:00 uur.

De toegang is voor leden en niet leden

Gegevens

Datum:
oktober 13
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

NGV afdeling Utrecht
E-mail:
evenementen-utr@ngv.nl

Locatie

Zalencentrum Utrecht Zuid
Amaliadwarsstraat 2d
Utrecht, 3522 AR
+ Google Maps