Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« All Evenementen

Utrecht – GEWIJZIGDE locatie – lezing “Slag bij Waterloo, herinneringen en herdenking”

9 september 2020 @ 20:00 - 22:00

Beste Lezer,

Het seizoen gaat weer beginnen! Het bestuur is blij u het najaarsprogramma aan te kunnen bieden! Dat betekent dat we elkaar weer kunnen ontmoeten, het weer mogelijk is onderling contact te hebben en lezingen bij te wonen! De avonden bieden een gevarieerd aanbod, voor elk wat wils op genealogisch en historisch gebied.

De eerste bijeenkomst zal plaats vinden op woensdag 9 september om 20.00 uur met een lezing door Yvonne Jansen over “Slag bij Waterloo, herinneringen en herdenking”

LET OP GEWIJZIGDE LOCATIE  !!!!!

Het Johannescentrum, Moezeldreef 400, 3561GD Utrecht. Zaal 10/11 (1e verdieping) – er is een lift.
Het Johannescentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: per trein (uitstappen NS-station Utrecht Overvecht, dan 5-8 minuten lopen) of per bus (lijn 1, uitstappen Halte Rubicondreef, dan 30 meter lopen). Er is voldoende – gratis – parkeerruimte.

Het verhaal zal gaan over hoe Waterloo beleefd werd, door wie en waar en welke impact de herdenkingen hadden. Tevens zal gekeken worden naar de zorg voor de oud-strijders, ook in latere tijden

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de corona-maatregelen van het RIVM, die strikt zullen worden nagekomen. We verzoeken u daar ook rekening mee te houden!

Maar laat u daardoor niet weerhouden om te komen! Wel is opgave voor het bijwonen van de avond nodig: op basis daarvan kan beslist worden in welke ruimte in de kerk de bijeenkomst kan worden gehouden.

Graag dus opgave tot 7 september bij Marijke Lambermont: secretaris-utr@ngv.nl 
Er zijn nog enkele plaatsen vrij

Het bestuur onderzoekt de mogelijkheid om de lezingen via livestream te kunnen volgen.

Verder zal gekeken worden of het mogelijk is de afdelingsexcursie naar de Museumwerf Vreeswijk die eerder gepland was, alsnog te organiseren. U zult daar later nog informatie over krijgen!

Het voorouderspreekuur dat elke eerste woensdag van de maand in Het Utrechts Archief werd gehouden, zal voorlopig niet plaats vinden. Het archief is nog steeds beperkt geopend.

En tenslotte: het augustusnummer van de Stichtse Heraut zal binnenkort bij u bezorgd worden. Het blijkt dat het nummer goed gevuld kon worden door de genealogische activiteiten en bijdragen van onze leden! U vindt daarin ook het programma voor het najaar terug.

Wij hopen u te zien op 9 september! Toegang is voor leden en niet-leden.

Het bestuur van de NGV afdeling Utrecht

 

Gegevens

Datum:
9 september 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

NGV afdeling Utrecht
E-mail:
evenementen-utr@ngv.nl

Locatie

Het Johannescentrum Utrecht
Moezeldreef 400
Utrecht, 3561 GD
+ Google Maps