Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« All Evenementen

Mantgum – Tienminutenpraatjes en Afdelingeledenvergadering

7 november 2020 @ 13:30 - 16:00

Leden van de NGV en belangstellenden zijn van harte welkom op onze bijeenkomsten! Aanvang 13.30 uur. 

Dhr. Rinse Spits: ZEEVARENDEN
Rinse vertelt over zeevarenden (grootschippers) die je kunt vinden in het notarieel archief van Amsterdam en via de gratis toegankelijke website www.delpher.nl 
Op deze website vind je een zoekscherm waarin je een naam, plaats of term uit de scheepvaart kunt intikken of een combinatie van zoektermen.

Dhr. Bouwe van der Meulen: DE VERLOREN DOCHTER
Tot enkele jaren geleden was de stamboom van de familie Van der Meulen onvolledig. Bouwe Daniëls en Pyttje Willems, die halverwege de achttiende eeuw in Molenend de Roodkerkstermolen overnamen van Pyttje’s broer Cornelis Willems (Sikma), hadden geen 3 maar 5 kinderen. Van 2 dochters was niets in het familiegeheugen gebleven. Bouwe vertelt over de familielijn in de 18e eeuw van Bouwe Alberts te Gorredijk tot Bouwe Daniëls van der Meulen te Suawoude, over één van de vergeten dochters en haar nageslacht. Waar is haar spoor teruggevonden? Waar is haar tak van de familie terechtgekomen? Misschien is er nog nageslacht?

N.B. Let op, de lezing is NIET in Tresoar maar in MFC DE WJUKKEN, Om ‘e Terp 21, 9022 BD in MANTGUM. Twee keer per uur rijdt er een trein vanuit Leeuwarden of Sneek naar Mantgum.
Er is voldoende parkeerruimte bij het gebouw. 

ALLES ONDER VOORBEHOUD VAN DE ONTWIKKELINGEN OP CORONAGEBIED

Het gebouw is ruim en wij kunnen er voor maximaal 25 personen een lezing organiseren. Onder meer wegens dit maximum is het noodzakelijk dat u zich van te voren aanmeldt. Doe dit tijdig om te voorkomen dat u buiten de boot valt. U kunt zich aanmelden bij onze secretaris Jeroen Hofstra bij voorkeur via e-mailadres secretaris-FRL@ngv.nl of telefonisch 06-19914146. Geef daarbij aan of u met twee personen uit één huishouden komt of alleen. Partners hoeven geen anderhalve meter aan te houden.

Wilt u ook iets presenteren als resultaat van uw eigen onderzoek, dan kunt u zich aanmelden (bij de secretaris) voor een tienminutenpraatje, dat kan zijn aanstaande zaterdag maar u kunt zich ook alvast aanmelden voor een volgende keer.

Gegevens

Datum:
7 november 2020
Tijd:
13:30 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

MFC DE WJUKKEN
Om ‘e Terp 21
MANTGUM, 9022 BD
+ Google Maps