Laden Evenementen

« All Evenementen

Leiderdorp – Lezing Raadsels rond de stamboom van de familie Pietersen

november 16 @ 19:00 - 22:00

Dinsdag 16 november 2021 is er een inloopuur van 19.00 – 20.00 uur en een lezing vanaf 20.00 uur.

Onderwerp: Raadsels rond de stamboom van de familie Pietersen door spreker: Dhr. Hans Roelofs.
Vergadering: 21.30 – 22.00 uur Afdelingsledenvergadering.

Mijn genealogisch onderzoek begon in 2008, het jaar dat mijn moeder overleed. Op mijn vader na konden slechts enkele familieleden van moederskant mij enigszins antwoord geven op de vragen die ik stelde over mijn en haar voorouders. Er bestonden diverse verhalen, maar of die op waarheid berustten werd door een aantal familieleden ernstig betwijfeld. Men sprak van geruchten, onwaarheden en zelfs van verzonnen verhalen. Nadat ik eerst de nodige informatie had verzameld, ging ik op zoek naar de eventuele waarheid achter de geruchten, in de hoop een aantal raadsels betreffende mijn afkomst op te lossen. Ik heb vele familieleden gesproken, maar ook buren van mijn familie en zelfs hun kinderen als de ouders al overleden waren. Daar houd je zelfs leuke contacten aan over. Het onderzoek bracht me niet alleen op diverse plaatsen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Denemarken. De provinciale archieven van Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Drenthe met de archieven van Rotterdam, Zierikzee, Amsterdam, Assen, Hasselt werden bezocht, evenals het Nationaal Archief in Den Haag en het Marine museum in Den Helder. Ook heb ik contact opgenomen met de ‘Internationaler Suchdienst’ in Berlijn en het Rijksarchief van de Russische Federatie in Moskou.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Koffie en thee (€1,50) wordt verzorgd door de koster van de kerk. Het gebouw is goed rolstoeltoegankelijk. De parkeergelegenheid is ruim en gratis. Er zijn goede busverbindingen, zowel vanaf station Leiden Centraal als van station Lammenschans. Zie voor tijden: www.9292.nl.

Heeft u specifieke of bijzondere vragen? U kunt deze ook vooraf per e-mail melden bij de secretaris van de afdeling secretaris-ryn@ngv.nl

Gegevens

Datum:
november 16
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

NGV afdeling Rijnland

Locatie

Scheppingskerk Leiderdorp
Van Poelgeestlaan 2
Leiderdorp, 2352 TD
+ Google Maps