Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« All Evenementen

Amersfoort – DIGITAAL – Lezing “Genealogisch onderzoek en horigen”

april 7 @ 20:00 - 21:00

De afdeling Amersfoort nodigt jullie hierbij uit deel te nemen aan onderstaande videobijeenkomst.

Tijdstip: woensdagavond 7 april 2021, 20:00 – 21:00 uur (digitale inloop vanaf 19:50 uur; niet in­log­gen vóór 19:50 uur).

U kunt zich hiervoor opgeven door uiterlijk dinsdag 6 april 2021 12:00 uur een e-mail te sturen aan Thijs van Veen (secretaris-aft@ngv.nl);
U ontvangt dan dinsdag 6 april (na 12:00 uur) een be­ves­ti­gings­mail met een link.
Door op de link te klikken kunt u de lezing eenvoudig volgen op uw computer, lap­top, tablet of smartphone.
Gelieve niet vóór 19:50 uur op deze link te klikken. Het is beter bedraad internet te gebruiken dan wifi.

We hebben drie keer ‘meegelift’ met de videobijeenkomsten van de afdeling Utrecht. Het moment is nu gekomen dat wij als afdeling Amersfoort en omstreken zelf een videobijeenkomst organiseren.

Bij deze nodigen wij u uit voor een videobijeenkomst op woensdagavond 7 april 2021 van 20.00 tot 21.00 uur. U kunt dus rustig thuis blij­ven, in uw eigen vertrouwde veilige omgeving, met uw eigen com­puter, laptop, tablet of smartphone. Op ge­pas­te afstand van anderen. U moet wel zelf voor uw koffie of thee zorgen.

Ook de leden van de NGV afdeling Utrecht nodigen wij uit voor deze videobijeenkomst

Op deze avond zal Paul op den Brouw een lezing houden over Genealogisch onderzoek en horig­heid.

Genealogen gebruiken allereerst DTB-boeken voor het opvoeren van nieuwe generaties aan hun voor­ouders, het uitbreiden van de genealogie of het vinden van verwanten. Op de Noordwest-Veluwe ko­men honderden horige boerderijen voor, zowel van geestelijke als wereldlijke heren. De horige sta­tus vererfde via de vrouwelijke lijn, het bezit van de boerderijen (zoveel mogelijk) via de mannelijke lijn. Twee redenen voor deze heren om (uitgebreide) genealogische gegevens bij te houden van hun ho­rigen en de bezitters van hun goederen. Vaak geven deze gegevens vele malen meer dan DTB-boeken kunnen geven.

Gegevens

Datum:
april 7
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

NGV afdeling Amersfoort en omstreken
E-mail:
evenementen-aft@ngv.nl