Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« All Evenementen

Amersfoort – DIGITAAL – Lezing “Centurion, een nieuw stamboomprogramma”

april 28 @ 20:00 - 21:00

Op deze avond zal Fouke Boss een lezing houden over Centurial, een nieuw stam­boom­pro­gram­ma.

De meeste genealogische stamboomprogramma’s van dit moment zijn in feite op conclusies ge­ba­seerd. Immers, de familieonderzoeker voert na het bestuderen van enkele bronnen zijn conclusies in met betrekking tot voor- en achternamen, geboortedata, enzovoorts. In deze presentatie kijken we naar Centurial (https://www.centurial.net), een nieuw Windows-programma, waarin de gebruiker niet zijn conclusies invoert, maar juist de informatie uit de bronnen waarop deze conclusies zijn ge­ba­seerd. Door deze informatie te combineren ontstaat bewijs, en uit dat bewijs worden in Centurial dan conclusies getrokken. Hoe werkt dat, en wat zijn de voor- en nadelen voor de gebruiker?

Tijdstip: woensdagavond 28 april 2021, 20:00 – 21:00 uur (digitale inloop vanaf 19:50 uur; niet in­log­gen vóór 19:50 uur).

U kunt zich hiervoor opgeven door uiterlijk dinsdag 27 april 2021 12:00 uur een e-mail te sturen aan Thijs van Veen (secretaris-aft@ngv.nl); U ontvangt dan dinsdag 27 april (na 12:00 uur) een be­ves­ti­gings­mail met een link. Door op de link te klikken kunt u de lezing eenvoudig volgen op uw computer, lap­top, tablet of smartphone. Gelieve niet vóór 19:50 uur op deze link te klikken. Het is be­ter bedraad internet te gebruiken dan wifi. In de bevestigingsmail wordt ook een link opgenomen voor een test via een test-site waarbij u vanaf een halfuur vóór aanvang van de sessie van a.s. woensdag kunt testen of uw geluid werkt. Er worden dan tevens tips gegeven voor als dat niet het geval is.

Gegevens

Datum:
april 28
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

NGV afdeling Amersfoort en omstreken
E-mail:
evenementen-aft@ngv.nl